Μια μικρη μορφολογια απο το μεγαλο κροατη κυνηγο-κυνοφιλο 'Ιστριακων ιχνηλατων ZDENKO RADAN

 Δημοσιεύθηκε στις 16 Μάρ 2013
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΟ ΚΥΝΟΦΙΛΟ ΙΣΤΡΙΑΣ ZDENKO RADAN!!
  • Κυριε Ρανταν πεστε μας λιγα πραγματα για την μορφολογια των σκυλιων αυτων,ας πουμε για την μυτη:
    Το χρωμα της μυτης πρεπει να ειναι μαυρο σκουρο η το κοκκινο του κρασιου.
    Ας πουμε λιγα πραγματα για τα ματια των σκυλιων:Πρεπει να εχουν πολυ σκουρο κοκκινο χρωμα η πολυ σκουρο καφε.
    Το μηκος του πρεπει να φθανει μεχρι το μεσο του ρυγχους.Ειναι αποδεχτο οταν φθανει μεχρι την μυτη του σκυλου.Δεν ειναι απο δεκτο αν ξεπερναει την μυτη του σκυλου.Η υφη των αυτιων πρεπει να ειναι μαλακη σαν μεταξι.
     
  • Ρανταν:Ας πουμε λιγα πραγματα για το κεφαλι του σκυλου:Το κρανιο του σκυλιου πρεπει να ειναι παραλληλα στην ευθεια με την μυτη.Τα αυτια πρεπει να ειναι τοποθετημενα στην ευθεια γραμμη με τα ματια.ΜΠΑΜΠΗΣ:Κυριε Ρανταν καποια σκυλια εχου λιγο πιο μακρυ τριχωμα μπροστα στο στηθος τους ειναι ελατωμα??
    Ρανταν:Λογω του χειμωνα εδω στην κροατια τα σκυλια εχουν λιγο πιο μακρυ τριχωμα για να μπορουν να ζεσταθουν το ιδιο και μεσα στις κλειδωσεις τους αλλα το δερμα πρεπει να ειναι λειο και μαλακο
  • ΜΠΑΜΠΗΣ:Κυριε Ρανταν ας μιλησουμε λιγο για το χρωμα των σκυλιων καποια ειναι πορτοκαλι και καποια καφε τι λετε εσεις?
    Ρανταν:Το χρωμα των σκυλιων προτιμητε να ειναι πορτοκαλι αλλα μπορει να ειναι και καφε ανοιχτο η σκουρο.Δεν επιτρεπεται η τριχρωμια πρεπει να ειναι η πορτοκαλι με κατασπρο σωμα η ανοικτο-σκουρο καφε με κατασπρο σωμα!Το πολυ σκοτεινο καφε αποριπτεται.
     
  • ΜΠΑΜΠΗΣ: να μιλησουμε λιγο για το φαινομενο των σκυλιων που εχουν ενα εξτρα δακτυλο δηλαδη το πεμπτο δακτυλο ας πουμε.Ειναι αποριπτεο μορφολογικα?Μπορει να παρει μερος σε αγωνες μορφολογιας?
    Ρανταν:Οχι δεν ειναι ελλατωμα!Για λογους αισθητικης και μονο καλο θα ηταν να αφαιρειτε!Βεβαιως και μπορει να λαβει μερος χωρις κανενα προβλημα.
    Ρανταν:Ας μιλησουμε για τα δοντια:πρεπει να ειναι καλα και να κλεινουν σωστα ψαλιδωτα.Δεν πρεπει να ειναι στραβα.
    Ρανταν:Τα ποδια πρεπει να ειναι εντελω ισια.
     
  • Ρανταν:Το υψος πρεπει να ειναι απο 42-56 εκατοστα στο ακρωμιο!Το ιδανικο υψος για τα θυληκα ειναι τα 46 εκατοστα στο ακρωμιο και τα αρσενικα τα 50 εκατοστα στο ακρωμιο.
    Ρανταν:Το ποδι πρεπει να ειναι σε ευθεια γραμμη και η πατουσα να ειναι κλειστη σαν γροθια-σαν το ποδι της γατας.Αποκλειοντε τα σκυλια που εχουν πατουσες σαν του λαγου.
    Ρανταν:Η πλατη πρεπει να ειναι απολυτως ευθεια.Απαγορευεται να εχει καμπυλη προς τα πανω η προς τα κατω.
    Ρανταν:Η ουρα πρεπει να ειναι σαν σπαθι.
     
  • ΜΠΑΜΠΗΣγια τον τροπο εργασιας αυτων των σκυλιων.
    Καποια σκυλια εχουν πολλες φωνες και καποια αλλα πιο λιγες.Τι θα λεγατε για αυτο?
    Ρανταν:Τα καλα σκυλια πρεπει να εχουν δυνατη φωνη κατα την ιχνηλασια να σου δειχνουν οτι βρισκοντε πανω στα ιχνη οταν κυνηγανε!Ακομα πιο απαραιτητο ειναι τα σκυλια να εχουν πολυ δυνατες φωνες κατα το ξεφωλιασμα και μετα στην καταδιωξη.
    Ρανταν:Υπαρχουν δυο τροποι οι οποιοι κυνηγανε αυτα τα σκυλια ο ενας ειναι με οπτικη επαφη και ο αλλος με την ιχνηλασια
    Τα καλα και εξυπνα κυνηγετικα σκυλια εντοπιζουν το θηραμα με την ιχνηλασια.Ρανταν:Ειναι πολυ καλα και υπακουα σκυλια και παντα επιστρεφουν στον ιδιοκτητη τους.
  • Ρανταν:Στα αρσενικα σκυλια ειναι υποχρεωτικο να εχουν πληρως δυο ορχεις για αναπαραγωγη.ΜΠΑΜΠΗΣ:Υπαρχουν καποια σκυλια που εχουν λιγες τριχες πιο μακριες στην ουρα και στα πισω ποδια ειναι ελατωμα μορφολογικο??
    Ρανταν:Οχι οχι ειναι απολυτα φυσιολογικο!ΜΠΑΜΠΗΣ:Ας μιλησουμε λιγο για τα σκληροτριχα.
     
  • Ρανταν:Απαραιτητη ειναι η γενειαδα-το μαυρο μολυβι γυρω απο τα ματια το οποιο το δειχνει να φαινεται πιο αγριο-τα ισια ποδια και η ισια μεση!Στα αυτια του δεν πρεπει να υπαρχει τριχωμα και αν υπαρχει αυτο πρεπει να ειναι κοντο.Η ουρα τους μπορει να πουμε οτι ειναι κοντη και χοντρη.
    ΜΠΑΜΠΗΣ:Αν υπαρχει 5 δακτυλο?Ειναι ελατωμα μορφολογικο??μπορει να παρει μερος σε αγωνες μορφολογιας?
    Ρανταν:Οχι δεν ειναι ελατωμα μορφολογικο και βεβαιως μπορει να παρει μερος σε αγωνες μορφολογιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου